alt text
alt text
alt text
alt text
alt text

EcoDesign warmtepompboiler haalt warmte uit de lucht

De primaire energiebron van de warmtepompboiler is de geïntegreerde warmtepomp. Deze werkt volgens het thermodynamische principe en gebruikt de energie in de lucht om warm water te bereiden. Uiteraard gaat het sneller als u deze ook aansluit op zonnepanelen.

Het gasvormige koelmiddel (CFK pro-hygiëne) uit de verdamper wordt gebruikt in de compressor gecomprimeerd van 6 bar tot 18 bar. Hier wordt het koudemiddel op een hoog temperatuurniveau gebracht en verlagen over de Condensator gewikkeld rond de buitenkant van de wateropslagtank. Deze levert zo thermische energie aan de warmwatertank.

Het koudemiddel wordt nu geëxpandeerd, vloeibaar gemaakt en naar de verdamper gevoerd via het filter. Deze filtert mogelijke onzuiverheden uit de luchtcirculatie. Het doel van Expansieventiel is om de vloeistoftoevoer naar de verdamper te regelen. Extra bescherming in het koelcircuit tegen overdruk.

Naast deze geïntegreerde warmtepomp is het gebruikelijk om de warmtepompboiler ook aan te sluiten op aanvullende externe energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp, windenergie en/of uw cv ketel.

Ventilatie door luchtcirculatie

De EcoDesign warmtepompboiler maakt gebruik van een luchtcirculatiesysteem van Het luchtdebiet is 200 m3/h met warmtewisselaar. Het zuigt binnen- en buitenlucht op en voert koelere, drogere lucht uit. Vochtige kelderruimtes kunt u hiermee ontvochtigen en de koele lucht kan ook gebruikt worden om kamers te koelen. EcoDesign warmtepompboiler - stappenplan

  • » Sluit de wateraansluitingen aan op de warmtepompboiler
  • » Sluit de condensafvoer aan
  • » Vul het systeem volledig totdat alle lucht is ontsnapt
  • » Controleer het systeem en de leidingen op lekkage
  • » Controleer de veiligheidsgroep op goede werking
  • » Sluit het apparaat aan op de luchtkanalen
  • » Connect de boiler met de zonnepanelen
  • » Steek de stekker in het stopcontact
  • » Stel de timerfunctie in

Het systeem start nu direct met de warmwaterbereiding. Het warme water wordt automatisch verwarmd tot een doeltemperatuur van 50°C (fabrieksinstelling). U kunt de gewenste temperatuur verder verhogen / verlagen en de settings instellen voor optimaal gebruik. Activeer en controleer ook het legionella preventie programma.