alt text
alt text
alt text
alt text
alt text

Energiebronnen integreren op uw warmtepompboiler

De EcoDesign warmtepompboilers beschikken over een ingebouwde warmtepomp die energie haalt uit de omgevingslucht. Deze interne warmtebron combineert u met één of meerdere externe energiebronnen; praktijkvoorbeelden:

Op de display selecteert u uw gewenste warmtebronnen. En als het klimaat wijzigt dan kunt u dit eenvoudig weer wijzigen voor optimaal energiebeheer.

Switchen van energiebron bij vorst

Als de temperatuur aan de verdamper onder de -2°C zakt, dan wordt een winterprogramma gestart. Het magneetventiel is ingeschakeld tijdens het draaien, de compressor geopend en ventilator uitgeschakeld. U kunt voor deze koude temperaturen de boiler ook weer het water laten verwarmen door uw CV ketel. In het instellingenmenu selecteert u dan uw gewenste secundaire warmtebron (bv CV / windenergie).

Bereikt daarna weer de verdampertemperatuur +10°C, dan sluit het magneetventiel en de ventilator wordt weer ingeschakeld. Als de verdampertemperatuur van +10°C niet binnen 20 minuten wordt bereikt, wordt de ontdooicyclus afgebroken en wordt de normale werking hervat.

Daalt de verdampertemperatuur tot -18°C of lager, dan wordt de HP uitgeschakeld. De bijverwarming (keuze "EL aan") neemt de tapwaterbereiding over, zodra de tapwatertemperatuur onder "T min" daalt.